+45 42427287
kontakt@sats-kbh.dk

Opslag

6 okt 2015

Tilbud om kursus i FAST-scanning ifm. studie

/
Udgivet af
/
Kommentarer3

Her er en oplagt mulighed for at gøre sig fortrolig med ultralyd, inden du træder ind i en klinisk hverdag.

Ultralydsscanning er en færdighed som kræver træning. Som medicinstuderende og ung læge kan det være vanskeligt at få mulighed for praktisk erfaring. På CEKU har de en simulator som giver mulighed for at få FAST-scanning i hænderne. CEKU tilbyder et undervisningsforløb hvor man som utrænet bruger kan får udstyret i hænderne og blive trænet op på et højt teknisk niveau.

I forbindelse med et studie, hvor denne simulator indgår, har Jesper fornøjelsen af at tilbyde medicinstuderende på 12. semester et sådant undervisningsforløb. Formålet med deltagelsen er at man, som deltager, tilegner sig færdigheder på samme niveau som en speciallæge i radiologi på denne simulator. Formålet med undersøgelsen er at se hvor meget træning der skal bruges for at nå dette punkt.

Selve undervisningsforløbet:

 • Inden kurset starter, skal man gennemføre en prætest. Dette tager omtrent en time og foregår i perioden 8/10 til 19/10 (tidspunkt aftales ud fra ens ønsker).
 • Kurset består af tre til fire undervisningssessioner på ca. tre timer hver. Disse gennemføres i løbet af en uge i enten november eller december.
 • Både prætest og træning foregår på Rigshospitalet, Opgang 4, 3. sal.
 • Det er gratis at deltage.
 • Der er tale om individuel undervisning og der er max. 24 pladser som fordeles efter først til mølle-princippet.
 • Når man har gennemført modtager du et kursusbevis der dokumenterer ens færdigheder.

Krav:

Det er en forudsætning for ens deltagelse at man er på 11. eller 12. semester og ikke har modtaget andre kurser i simulationsbaseret ultralydstræning end dem der indgår på medicinstudiet.

Kontakt:

Hvis du er interesseret i dette tilbud er du meget velkommen til at kontakte Jesper Jensen, så i kan aftale nærmere om en tid til prætest.

Jesper Kørup Jensen (Kontaktperson)
Reservelæge, prækursist i Anæstesi, tilknyttet CEKU.
Jesperkoerup@gmail.com
60 15 70 01

Supervisor: Martin G Tolsgaard, MD, PhD, Research Fellow, CEKU, Rigshospitalet.

3 Svar

  1. Emiliemoberg

   Kære Jesper.

   Tak for din besked og interesse.

   Jeg har desværre ikke set din besked før nu – Vi er ikke blevet kontaktet af dem som afholdte dette kursus i efteråret. Hvis vi bliver, vil det blive annonceret på SATS facebook side, og her på hjemmesiden.

   Vores eget kursus i Akut Ultralyd foregår én gang pr. år i efterårssemesteret. Det vil ligeledes blive annonceret på FB og på denne side når datoen og besluttet og billetsalget starter.

   Hvis du har flere spørgsmål må du ikke tøve med at kontakte os. En anden gang kan du skrive på kursus@sats-kbh.dk, hvor jeg oftere ser beskederne.

   Mvh Emilie
   Kursusansvarlig i SATS bestyrelsen

Skriv en kommentar