kontakt@sats-kbh.dk

Opslag

31 mar 2018

#NSTBD18

//
Kommentarer0

Stop the Bleed programmet sat i gang af Det Hvide Hus et skoleskyderi i Connecticut tilbage i 2012.

Et fælles udvalg af reddere, jurister og læger udviklede en national politik for at øge overlevelsesmulighederne efter ‘mass-casualty’ episoder.

Udvalget fandt frem til at lægmands førstehjælp ville kunne øge overlevelsen hos et betydeligt antal personer hvis man begyndte at sprede budskabet omkring præhospital blødningskontrol.

Lidt statistik fra EAST* (tal fra USA)

  • Traumer og kvæstelser den største dødsårsag for personer under 46 år
  • 35% af dødsfaldene præhospitalet skyldes blodtab
  • 80% af ofrene i en ‘mass-casualty’ episode transporteres til hospitalet af lægfolk
  • Død på grund af traumatisk blødning kan forekomme på mindre end fem minutter
  • Af de 147.000 traumerelateret dødsfald i 2014 kunne 30.000 havde overlevet med passende hurtigere og korrekt præhospital blødningskontrol.

 

En række amerikanske organisationer erkender, at alle kan lære at standse livstruende blødninger forårsaget af skader i hjemmet, industrielle indstillinger eller ‘mass-casualty’ episoder. Statslige og lokale myndigheder deler en fælles interesse for at informere offentligheden om, at denne uddannelse er tilgængelig for alle.

Formålet med National Stop the Bleed Day 2018 er at forbinde potentielle Stop the Bleed-studerende med instruktører, der er villige til at donere deres tid til en dag med gratis træning**. Læs mere om National Stop the Bleed Day 2018 her.

*  Eastern Association for the Surgery of Trauma

**  Pt. kun tilgængeligt i USA

 

En 3 minutters video om bystander blødningskontrol herunder

Skriv en kommentar