kontakt@sats-kbh.dk

Forskning

Om forskning i SATS

Forskning er en stor del af det at være læge, lige meget om man deltager aktivt eller ej. Vores sundhedsvæsen er opbygget omkring evidensbaseret medicin, det er derfor essentielt at man som læge har en basal forståelse for metoder indenfor sundhedsvidenskabelig forskning, for at forstå resultaterne. I SATS mener vi, at den nemmeste og mest effektive vej til forståelse er ved at udføre det selv, hvilket mange SATS medlemmer allerede gør. 

Hvis du har en god idé til et forskningsprojekt eller et emne du interesserer dig for indenfor anæstesien, så er du meget velkommen til at skrive til os, så vil vi gerne sætte dig i forbindelse med relevante personer.

SATS vil dog gerne gøre opmærksom på at studenterforskning stadig ikke er et krav for at blive anæstesiolog. I mange specialer skal man have lavet ph.d og meget andet for at få en hoveduddannelse i Danmark, sådan er det ikke for anæstesiologi. Fra personer i uddannelesudvalget for anæstesiologi ved vi at de vægter klinisk erfaring og engagement inden for anæstesi højt. De ser gerne at man har 2 førsteforfatterskaber indenfor anæstesi men ph.d er altså ikke et krav.